На хлібзаводі, який постачав продукцію в школи виявили порушення санітарних норм

Під час позапланової перевірки хлібзаводу, що виробляє хлібобулочні вироби і для шкіл Полтавського району, виявили порушення. Підприємству доручили виправити недоліки.

Під час  виготовлення працівники  використовували  повернутий з реалізації і не придатний хліб та булочки, які були густо засіяні дрозофілами і слідами їхньої життєдіяльності. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі Полтавської області 1 жовтня.

Під час перевірки виявили такі порушення:

  • систему простежуваності не забезпечено;
  • підлога брудна, частково пошкоджена, має щілини з брудом, стіни частково пошкоджені та брудні, стеля частково пошкоджена та має тріщини, вікно брудне, поверхня дверей пошкоджена, не впорядковане зберігання санітарного та особистого одягу в  кімнаті для перевдягання персоналу. Відсутній інвентар для миття кімнати перевдягання персоналу;
  • на потужності зберігаються протерміновані сировина та інгредієнти;
  • не підтверджується необхідний температурний режим;
  • використовується обладнання у пошкодженому стані, з непридатних для миття матеріалів;
  • миття інвентарю та рук проводиться в одній раковині;
  • ваги для інгредієнтів та сировини не калібровані;
  • відсутній договір на утилізацію харчових та інших відходів;
  • вода, що використовується у виробництві харчових продуктів, не досліджена;
  • в одному приміщенні зберігаються інгредієнти та пакувальні матеріали. Деякі інгредієнти зберігаються при недотриманні температурного режиму;
  • не ведеться результативна боротьба зі шкідниками;
  • частково розроблені постійні процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

Роботу підприємства призупинили з 30 вересня, про це повідомили і керівнику відділу освіти громади. Виправити ситуацію на потужностях мають впродовж 10 днів.