
На хлібзаводі, який постачав продукцію в школи виявили порушення санітарних норм
Під час позапланової перевірки хлібзаводу, що виробляє хлібобулочні вироби і для шкіл Полтавського району, виявили порушення. Підприємству доручили виправити недоліки.
Під час виготовлення працівники використовували повернутий з реалізації і не придатний хліб та булочки, які були густо засіяні дрозофілами і слідами їхньої життєдіяльності. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі Полтавської області 1 жовтня.
Під час перевірки виявили такі порушення:
- систему простежуваності не забезпечено;
- підлога брудна, частково пошкоджена, має щілини з брудом, стіни частково пошкоджені та брудні, стеля частково пошкоджена та має тріщини, вікно брудне, поверхня дверей пошкоджена, не впорядковане зберігання санітарного та особистого одягу в кімнаті для перевдягання персоналу. Відсутній інвентар для миття кімнати перевдягання персоналу;
- на потужності зберігаються протерміновані сировина та інгредієнти;
- не підтверджується необхідний температурний режим;
- використовується обладнання у пошкодженому стані, з непридатних для миття матеріалів;
- миття інвентарю та рук проводиться в одній раковині;
- ваги для інгредієнтів та сировини не калібровані;
- відсутній договір на утилізацію харчових та інших відходів;
- вода, що використовується у виробництві харчових продуктів, не досліджена;
- в одному приміщенні зберігаються інгредієнти та пакувальні матеріали. Деякі інгредієнти зберігаються при недотриманні температурного режиму;
- не ведеться результативна боротьба зі шкідниками;
- частково розроблені постійні процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
Роботу підприємства призупинили з 30 вересня, про це повідомили і керівнику відділу освіти громади. Виправити ситуацію на потужностях мають впродовж 10 днів.